2015 - JUL OG NYTTÅR

I morgen har jeg vært her nøyaktig i 4 måneder. jøss, hvor fort det har gått! Juler her har vært veldig annerledes, men den har vært fin! spist mye mat og jobbet litt med skole, handlet på et gigantisk kjøpesenter, sett filmer, slappet av og lest, kjørt slalom i Frankriket (<3333) og sunget julekonsert! 24. desember var veldig annerledes, våknet med en skikkelig savne-klump i halsen, ble veldig trist om morgenen. for jeg visste at hjemme i Norge hadde de spist godteri fra julesokk, spist en god julefrokost, satt på tv'en og hadde begynt å pynte seg for kirka. mens jeg gjorde ikke en dritt. jeg og vertssøtra mi satte oss ned å spelte litt piano og sang julesanger, da ble jeg litt i bedre humør. deretter dro vi ut på joggetur. joggetur, faktisk. men det var fint! på kvelden ble det veldig koselig da. åpnet pakker sittende på gulvet, og jeg skypet med familien hjemme da de åpnet gavene fra meg :) klokka 10 dro vi ut på fjelltur av alle ting! dro på *la mola*, der var det en slags gudstjeneste og vi satt på gulvet å spilte gitar og sang. gikk ned att klokka 2.30 ca. ble en sein kveld! 25. desember er selve juledagen her, ikke med pakker osv som i USA (for det er pakker både 24 og 6 januar her), men vi kjørte til slektninger av vertsmor og spiste middag. det var koselig!

i mellomjula fikk jeg prøvd meg på en lek som minner om bingo, heter quinto (?). var gøy, og jeg fikk prøvd meg veldig å tallene for det gikk raskt! men det er veldig typisk i catalunya. vertsbror hadde også bursdag den 29, så bakte brownies til han. noen dager gjorde jeg ikke så mye, slappet av og leste, og jobber med skole. i går var en herlig dag i bakken! kjørte til heelt sør i Frankriket å kjørte ski!! veldig artig, selv om jeg faller en del, og har ikke sånn 100% kontroll hele tiden er det fantastisk gøy! fikk skikkelig norsk følelse med snø og alt. i dag har jeg vondt i ryggen og bena, og har jobbet med skole hele dag. jeg og "søsknene" mine skal ha en konsert etterpå :) 

skolen er et evig mas, men det går bra. før ferien snakket jeg med rektor om at jeg må endre på noe, kan for eksempel ikke ha samme katalansk og spansk som de andre. jeg må lære meg språket (er på veldig god vei her altså), kan ikke lese tidenes vanskeligste roman på katalansk, eller analysere antikkspanske dikt. umulig. også i økonomi skal jeg ha muntlige eksamener, fordi han har alltid multiplie choise og det er litt vanskelig for meg da det er flere korrekte svar, hvor et er mer korrekt enn det andre. 

Én kommentar

Naomi

04.01.2015 kl.17:21

Så fin blogg !:) godt nytt år:*

Blir veldig gla om du vil ta en titt på bloggen min!!

- myphotodiary1.blogg.no

Btw du er nydelig :D

Skriv en ny kommentar

martespania

martespania

17, Trondheim

Utvekslingselev i Barcelona 14/15.

Kategorier

Arkiv

hits